Dekentjes voor ledikant & wieg

Wieg dekens

Wiegdekens zijn speciaal voor te gebruiken in de wieg. Een wieg heeft meestal een standaard maat van 40 x 80 cm. De wiegdekens hebben een afmeting van 75 x 100 cm. Deze extra breedte en lengte heb je nodig om de wiegdeken aan de zijkant en onderzijde goed in te stoppen. Dit zorgt ervoor dat de dekens goed blijven liggen en jouw kleintje veilig en strak ingestopt kan worden.

Ledikant dekens

Ledikantdekens zijn weer speciaal afgestemd op de standaardmaten van een ledikant. Een normaal ledikant is 60 x 120 cm. Ledikantdekens zijn net als wiegdekens wat groter om goed te kunnen instoppen. De ledikantdekens hebben een afmeting van 100 x 150 cm. Je kunt de ledikantdekens daarom ook gebruiken voor een groot ledikant of een peuterbedje.

Welke stof moet ik kiezen?

Voor warme zomernachten en koude winternachten, wij hebben altijd een perfecte deken voor jouw baby! Al onze dekens zijn getest op TOG-waarde, deze vind je terug in de omschrijving en op de verpakking van het product.

Zowel wieg- als ledikantdekens zijn er in verschillende stoffen en wevingen. Kleintjebaby heeft dekens van 100% katoen, een mix van katoen en acryl of polyester. Iedere stof en weving zorgt voor een ander dikte en isolatiewaarde of TOG-waarde.

Voor het kiezen van de juiste stof kun je het beste kijken naar de TOG-waarde. Afhankelijk van de temperatuur van de omgeving en de andere kleertjes die je baby draagt, bepaal je welke TOG waarde wenselijk is en welke deken daar bij past. 

Hoe groot moet een babydeken zijn?

Wanneer je een standaard maat wieg hebt moet een wiegdeken een grote hebben van 75 x 100 cm. Voor een standaard maat ledikant geldt dat een ledikantdeken een afmeting van 100 x 150 cm moet hebben.

 

 

© 2010 - 2024 www.kleintjebaby.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel